Back to Question Center
0

Semalt: Kalebu Lintas Internal Saka Webenium Selenium Ing Google Analytics

1 answers:

Sawise nalika, situs mbutuhake testing kanggo nemtokake tingkat optimalisasi. Selenium WebDriver lan Watir minangka alat testing UI otomatis sing digunakake. Mula, pangembang kudu nggawe titik yen kanthi ngakses situs kasebut, uga bakal dianggep minangka lalu lintas internal. Iku prudent kanggo wong ngilangi lalu lintas kasebut saka Google Analytics kanggo nyegah laporan skewed.

Julia Vaishnava, Manajer Karyawan Sukses Senior Semalt , nyatakake yen gampang ngilangake lalu lintas saka Selenium yen wis dilakoni ing lingkungan testing - hosting dominios mexico. Siji bisa nggunakake token GA saka produksi kanggo misahake data analytics. Cara liyane iku kanggo ora nambahake extension GA menyang server testing.

Nanging, yen pangembang nggunakake Selenium nglawan produksi, ana sawetara cara sing bisa ngilangi lalu lintas sing digawe Google Analytics. Sawetara mbutuhake ora kalebu lalu-lintas tartamtu, dene sing mbutuhake nganyari lengkap kode test Selenium.

Solusi Umum

1. Ngecualake IP / ISP Pangembang bisa nggawe filter khusus kanggo alamat IP tartamtu utawa sawetara wong, utawa ISP kanggo nyegah ngrekam internal lalu lintas. Langkah-langkah sing kudu dilakoni yaiku:

    Pilih Admin, navigasi menyang Filter-filter banjur pilih Nambah Filter. Pilih Nggawe Filter Anyar lan milih fitur khusus. Deleng tombol Exclude lan pilih.

    Pilih Alamat IP saka kolom penyaring lan alamat IP saka pola panyaring.

Cara iki uga nyaring lalu lintas sing ora digawe dening Selenium uga..Yen wong sing nindakake tes kasebut nggunakake IP dinamis utawa sistem CI sing disebarake, kabeh sing dienggo ing Google Analytics bisa uga gampang banget.

2. Sunting Host Gambar. Siji ora kudu ngganti setelan ing Google Analytics. Padha mung bisa nyegah lalu lintas saka server. Iki tegese bakal ngowahi file inang ing mesin sing digunakake kanggo nglatih tes kasebut. Iku kalebu nambah utawa njabut ijin kanggo lingkungan testing. Iku mblokir kabeh lalu lintas saka kabeh situs, sing ora becik kanggo nggawe situs.

Selenium Solusi Spesifik

1. Mateni JavaScript. Kode tracking sing digunakake ing Google Analytics iku JavaScript, lan solusi sing cukup kanggo mateni iku supaya GA ora ngrekam lalu lintas. Nanging, situs web modern gumantung ing JavaScript, sing nggawe jawaban ora layak kajaba ora fokus ing situs kasebut. Wiwit selenium gumantung marang JavaScript, mateni fitur kasebut bisa nyebabake asil test sing aneh.

2. Setel Custom Agen Panganggo. Situs Lebokake ing Google Analytics ndadekake bisa nggawe statement yen ngilangi lalu lintas saka sawetara pangguna nggunakake Selenium. Mulane minangka solusi liya sing bisa ditrapake kanggo ngatasi lalu lintas internal saka tes Selenium.

3. Opt-Out Plugin. Google nduweni plugin resmi sing menehi pilihan situs kanggo milih-milih Google Analytics. Yen salah nginstall plugin kasebut, Google ora ngumpulake utawa nggunakake informasi kasebut saka situs kasebut. Selenium ora diwiwiti kanthi ora ono pemasangan sing diinstal, sing artine salah siji kudu nambah kanthi manual.

4. Gunakake Proxy. BrowserMob iku proxy sing dipigunakaké déning pangembang amarga nduwèni pilihan kanggo nggabungaké ireng. Nerangake nalika mblokir data dikirim menyang Google Analytics.

November 29, 2017