Back to Question Center
0

Semalt - Cara Ngilangi Panjenengan Ngunjungi Saka Google Analytics

1 answers:

Apa sampeyan ngerti sing program statistis kayata Google Analytics nlacak aktivitas sampeyan ing website sing ngetung statistik sampeyan?

Igor Gamanenko, Manajer Sukses Pelanggan Semalt , nyatakake yen ana sawetara masalah ing babagan iki.

Kanggo ngindhari iki, sampeyan bisa nggunakake saringan kanggo njaga lalu lintas palsu lan sing ora perlu saka nuduhake munggah ing situs kasebut. Nalika sampeyan nggunakake saringan sing perlu, stats sampeyan ora bakal nuduhake data skewed wiwit aktivitas sampeyan bakal weruh ing situs sampeyan bakal lalu lintas nyata saka pengunjung sah. Filter-filter iki ora mung mbantu nyaring kunjungan sampeyan ing situs kasebut, nanging uga ngidini ngenali spam kalebu spam hantu lan referral spam ing situs kasebut - mobile app development firm in Lebanon.

Nalika nggunakake Google Analytics, sampeyan kudu ngenali alamat IP piranti sing sampeyan gunakake. Elinga yen sampeyan perlu ngenali alamat IP kabeh piranti sing sampeyan gunakake kanggo ngakses situs iki. Kajaba iku, mbudidaya manawa alamat IP ganti kanthi wektu, dadi sampeyan kudu ngawasi alamat IP kanthi reguler lan nganyarake filter nalika perlu.

Dadi, piye carane ngenali alamat IP kanggo ngilangi kunjungan sampeyan? Nalika ana situs kayata ngetik alamat IP ing browser, lan alamat ditampilake ing asil panelusuran.

Biasane, IP sing ditampilake ing asil bakal katon kaya iki: 60.40.210.157. Alamat sing ditampilake ing format ndhuwur kasebut alamat IPv4. Ing sawetara kasus, panelusuran bisa ngasilake senar nomer sing ditampilake ing format ing ngisor iki: 2002: 0db6: 75a5: 0000: 0000: 8a4e: 0180: 4339. Alamat ditampilake ing format ndhuwur dikenal minangka IPv6. Iki minangka jinis alamat anyar sing dienggo wong. Nanging, IPv4 lan IPv6 bisa digunakake kanggo nyaring alamat IP piranti sampeyan ing Google Analytics..Sawise sampeyan duwe alamat IP, nyalin lan paste menyang editor teks kayata TextEdit utawa Notepad.

Saiki sampeyan duwe alamat ing editor teks log menyang akun Google Analytics lan pilih situs sing nggawe panyaring. Nalika sampeyan klik ing Link Admin ing header, pesawat 3 kolom bakal mbukak. Ing kolom sisih tengen, sampeyan bakal weruh link sing dilabeli Filter-filter. Klik ing. Yen sampeyan wis nggawe saringan sadurunge, dhaptar saringan kosong bakal mbukak. Klik ing Tambah tombol Filter.

Dianjurake sampeyan ngarani filter amarga sampeyan bisa uga duwe saringan sawetara wektu. Contone, yen sampeyan nggarap IP seluler, sampeyan bisa menehi jeneng IP Address Ngarep. Ing Filter Tipe, sijine ing Tipe Predefined. Kanggo Pilih menu tarik mudhun Filter, pilih Kalebu Mung.

Sabanjure, nerusake menyang Pilih Tujuan utawa Sumber. Iki sumber lalu lintas sampeyan. Kanggo asil sing paling apik, pilih Lintas Saka Alamat IP. Saiki, nerusake menyang kothak simpul pungkasan lan milih pilihan Sing Bakal. Yen rampung kabeh proses, klik tombol Simpen. Saiki, sampeyan bakal weruh filter anyar ing dhaftar.

Kanggo nemtokake manawa sampeyan wis nyingkirake kunjungan sampeyan saka Google Analytics, pindhah menyang laporan Nyata Wektu lan weruh yen riko sampeyan katon ing stats. Elinga yen owah-owahan sing mung digawe mung sawetara menit kanggo ditrapake.

Yen sampeyan ngandhani alamat IP sampeyan isih nampilake, periksa setelan filter maneh. Sawise mriksa kaping pindho, priksa manawa alamat IP kabeh duwe nomer kasebut wiwit wong umum ilang siji utawa rong digit nalika nyalin lan diklik. Tansah nampilake mriksa real-wektu saben sawetara wulan kanggo nemokake yen Google Analytics milih kunjungan sampeyan ing situs web. Yen Google isih milih sampeyan, ana kamungkinan IP sampeyan wis diganti, dadi wekdal wektu kanggo nerapake filter anyar.

November 29, 2017