Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Ndandani Ngasilaken Referral Timer Ing Google Analytics

1 answers:

Kadhangkala, domain siji bisa katon ing laporan Google Analytics minangka bagéan saka lalu lintas. Iku masalah sing kudu dikembangake amarga bisa nyebabake masalah karo nglaporake lan menehi data ora bisa dipercaya. Yen ora mbantah masalah referral, bisa nyebabake data skewed sing bisa nyebabake nggawe keputusan keputusane kanggo kampanye marketing. Saliyane iki, dadi mokal kanggo kredit saluran marketing sing mbantu nambah tarif konversi kanggo situs kasebut.

Paling akeh, masalah muncul amarga kegagalan Google Analytics bisa dionfirmasi kanthi bener, utawa implementasine sing salah saka panyedhiya.

Jack Miller, Manajer Karyawan Sukses Senior Semalt , nyatake kene faktor penyebab lan carane mbenerake - peru destinations. Uga, dheweke menehi analytics universal 'fix ing mburi kanggo nyuda nomer referral poto menyang situs.

Pitunjuk

Traffic referral yaiku bagean saka lalu lintas sing tekan situs saka sumber liyane. Bisa uga ana ing bentuk link saka domain liyane. Tautan ora kudu duwe ciri kampanye apa wae sing bakal kasebut minangka spam ngubungake. Boten kados spam, analytics kanthi otomatis ndeteksi spam lan nampilaken nama domain ingkang ngasilaken.

1. Pangalihan JavaScript

Migrasi saka situs web luwih angel tinimbang apa sing dikira wong akeh. Kanggo mesthekake kabeh babagan, njupuk pendekatan sing terstruktur bakal dadi hal sing paling nyoto. Pangalihan JavaScript umum lan asring nyebabake referensi pribadi.

Cara ndandani: tinimbang nggunakake pangalihan JavaScript, pangalihan server sisih bisa luwih apik. Priksa manawa kode pelacakan universal dianggo ing domain anyar lan kudu mbuktekake yen masalah kasebut ora ana.

2. Kaca Ninggalake Kode nelusuri

Nalika wong-wong lali kanggo menehi tag kaca, dadi angel kanggo trek wong-wong mau..Asilé wong nemokake domain ing kaca laporan.

Ndandani: tansah priksa manawa kalebu kode tracking ing kabeh kaca ing situs. Yen ora yakin status situs, Inspektur Tag bakal siap.

3. Kaca-kaca sing nempelake Cookie Data

Universal Analytics Cookie kudu aplikasi nalika mlumpat antarane kaca. Yen salah siji kaca ngeculake cookie sakperangan alesan, sesi kasebut kanthi otomatis rampung. Akibaté, cookie anyar wiwit nggawe sesi anyar. Siji kudu nggawe manawa dheweke bakal mriksa kabeh kaca pendarat supaya sinau kanthi nggunakake alat ukur sekunder.

Ndandani: Bukak kaca kanggo mangerteni ngendi masalah diwiwiti lan ngapa. Sawise pangembang mangerténi panyebab saka masalah, luwih gampang kanggo target. Yen ndandani gampang, banjur goleka lan ndandani. Yen angel, salah sijine kudu melu pangembang sing kudu nyawang pentinge ngatasi masalah kasebut lan supaya bisa ndandani.

4. Cross-Domain

Sawetara perusahaan bisa nduweni pirang-pirang domain, lan kadang-kadang entuk keperluan kanggo nyambungake aktivitas pengunjung menyang pirang-pirang. Yen rampung efektif, sampeyan kudu nggawe manawa cookie asli tetep tetep. Secara teknis nyambungake domain kasebut yaiku cara kanggo mlebu.

Ndandani: Mesthekake yen kabeh cookie tetep tetep ing kabeh domain.

5. Sesi wektu entek mitos

Nalika sesi kadaluwarsa sawise wayahe diwenehi, sesi anyar diwiwiti. Dipercaya nggawé lalu lintas data sing anyar.

Ndandani: Siji bisa nyetel wates wektu kanggo sesi menyang luwih dhuwur lan ndeleng impact kasebut ing referensi-diri.

Dhaptar pengecualian referral yaiku salah sawijining setelan sing mbantu ngatasi masalah kanthi langsung (referral).

November 29, 2017