Back to Question Center
0

Pakar Semalt digambarake Cara Ndandani Pangritik Sendiri Ing Google Analytics

1 answers:

Igor Gamanenko, Customer Success Manager Semalt , menehi pitunjuk lengkap babagan cara ngatur referensi mandiri ing Google Analytics.

Ing perusahaan kita, kita nyambut gawe kanthi gedhe karo Google Analytics. Minangka aturan, nalika nindakake analytics review kanggo pelanggan, kita biasa nemokake dhasar dirujuk masalah - business intelligent reporting.

Demikian uga, kita wis entuk akeh kontak ing pungkasan wektu kanggo ngetrapake referensi. Biasane, kita kudu nulis entri blog kanthi cara sing paling apik kanggo ngatasi. Yen sampeyan ora kuwat ngisi manawa babagan kirim iki mbantu ngatasi masalah sampeyan.

Apa Rujukan Rujukan Ing Google Analytics waca?

Pandhuan dhéwé ing Google Analytics ing ngendi sampeyan mirsani spasi sampeyan katon ing laporan ngubungake. Kanggo paling akeh, iku panggonan sampeyan ilang kode kasebut utawa duwe masalah arrangement sing ndadekake siji tamu pemicu macem-macem mau nalika kudu mung dadi siji.

Ing kasus sing luar biasa, referensi mandiri ora kudu miwiti sesi wektu kanggo ngasilake referral.

Ing kasempatan sing sampeyan wis ngrancang Google Analytics kanggo nglacak crosswise liwat mau liwat macem-macem domain lan tambahan subdomain, tingkat sethitik saka referral poto normal.

Senadyan sampeyan bisa ndeleng referral kanthi nulis, sampeyan bisa dadi masalah.

Yagene bakal dianjurake kanggo sampeyan ngatur pitunjuk poto?

Pandhuan dhéwé ing Google Analytics bisa nimbulaké tumindak, prilaku, lan owah-owahan informasi. Iki pancen luwih gedhe babagan informasi sampeyan! Kita kudu nyinaoni.

Self-referrals akuisisi informasi impact amarga misleadingly ngembangake sesi pendekatan, kanggo paling bagean kanggo pitunjuk. Ing kahanan ing ngendi sesi wayahe durung diwiwiti, lan referral mandiri isih ana, gerakan sing asale saka saluran kayata langsung lan BPK bisa dicatet banget nalika lalu lintas sing asale saka referal.

Loro Drivers Dhasar Referral ing Google Analytics

Loro-lorone dhasar referensi-diri saka:

  • Nyetel setelan basis spasi jangkoan
  • Kodepos sing ilang ing platform

Yen sampeyan lagi ngilangi kode ing platform, iki bakal nggawe sesi suntingan lan sesi liyane bakal diwiwiti minangka klien ngetung menyang kaca ing situs web sing nggabungake kode tracking.

Update: Isu-isu tambahan sing ana ing Self-referrals

Sakwise nyetel nomer akeh masalah referral, aku uga nyorot rong alasan kanggo referral:

  • Cara migunakaké UTM ing sambungan utama
  • Kontrol informasi header

Yen sampeyan wis menehi label ing sambungan karo faktor UTM, pancen mandheg. Luwih, hubungi karo bantuan kanggo nggunakake pangukuran lan saluran khusus kanggo nglacak peperangan mlebu. Iku luwih pinter lan ora ditimpa ing ngendi gerakan kasebut wiwit saka.

Ing kasunyatan sing sampeyan wis nyumurupi kabeh masalah sing dikawruhi, lan nimbang informasi header kontrol bisa dadi masalah, hubungi kita kanggo data liyane.

Segregating Self-Referrals in The Report Page Report

Ndelok apa sing nyebabake referensi mandiri sampeyan kudu bisa ing telung tahap. Ing tahap kaping telu, kita ngatur sampeyan potongan propelled kanggo introduce menyang platform Google Analytics sing bakal mbutuhake kanggo pemeriksaa. Tahap telung mau yaiku:

  • Ngunjungi Laporan Page Presentasi.
  • Nglakokaké parameter tambahan "Full Referrer"
  • Nglakokaké Segmen Lanjut.
November 29, 2017