Back to Question Center
0

Latihan Saka Semalt: Cara Ngilangi Alamat IP Statik lan Dinamis Saka Google Analytics

1 answers:

Lintas menyang situs web bisa dadi internal (saka kedhaftar ing organisasi sampeyan kayata karyawan) utawa eksternal (saka pelanggan sing ana lan potensial). Julia Vashneva, Manager Sukses Customer Senior saka Semalt , ngandika yen sampeyan pengin nyedhiyakake laporan migunani ing Google Analytics, sampeyan kudu ngilangi lalu lintas internal. Iki amarga lalu lintas perusahaan bisa ngubah sacara signifikan metrik analitik lan uga tingkat konversi.

Kalebu IP statis saka Google Analytics

Ana macem-macem cara kanggo nolak Analytics nglacak lalu lintas internal. Yen sampeyan nggunakake alamat IP statis, ora kalebu lalu lintas perusahaan cukup prasaja amarga nyiptakake panyaring alamat IP nggunakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Temtokake alamat IP panjenengan: Cukup google "alamat IPku" lan Google bakal nuduhake alamat IP umum sampeyan - nõmme auto. Iki alamat sampeyan kudu mbatalake saka GA.
  • Nggawe filter anyar kanggo alamat IP: Ing langkah iki, sampeyan kudu nggawe filter anyar kanggo ngilangi lalu lintas saka alamat IP umum sampeyan. Tugas iki mbutuhake sampeyan duwe hak administrator. Sawise nglebokake akun GA, klik Admin> Kabeh Filter> Filter anyar. Pilih jeneng kanggo panyaring lan nambah. Sabanjure, gunakake menu tarik mudhun kanggo ngilangi lalu lintas saka alamat IP iki. Pungkasan, pilih situs web sing pengin filter iki diterapake lan nyimpen owah-owahan.
  • Konfirmasi yen alamat IP wis dikecualekake: Priksa data wektu nyata, lan yen alamat IP sing ditambahake ora diketik, banjur panyaringe kasil.

Ngeculake alamat IP dinamis saka GA

Perusahaan sampeyan duwe subnet utawa jangkoan alamat IP. Utawa piranti sampeyan digunakake ing pirang-pirang lokasi. Ing kasus kasebut, pendekatan liyane dijupuk kanggo ngilangi lalu lintas internal saka GA, lan kalebu langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Ngeset cookie kanthi nggunakake bookmarklet utawa GMT. Yen lalu lintas internal teka saka grup 5 wong utawa kurang, buku kasebut cukup. Kanggo tim sing luwih gedhe utawa nyaring antarane akeh piranti, banjur pilihan GMT disenengi.
  • Nggawe ukuran khusus ing GA kanggo nemtokake manawa riko dibukak utawa kasebut saka pangguna eksternal. Ing bagean admin, pindhah menyang kolom PROPERTY> Custom Definitions> Dimensi Custom. Setel "Lalu Lintas Internal" minangka nilai kanggo ukuran khusus.
  • Nggawe filter kanggo IP dinamis: Bali menyang bagean Admin lan ing View Column pilih Filter. Klik "+ Filter Anyar" (tombol abang) lan ketik "Ngilangi Lintas Internal (Dynamic IP)." Banjur pilih Custom minangka jinis filter. Telusuri ukuran khusus sing digawe lan ketik bener kanggo Pola Filter.
  • Ngaktifake filter kanthi nambahake \? internal ing mburi URL situs sampeyan. Sampeyan uga bisa nggunakake bookmarklet kanggo aktivasi filter.
  • Pamungkas, konfirmasi yen panyaring aktif. Pindhah menyang sembarang kaca situs sampeyan utawa refresh akun sing lagi aktif. Banjur, mbukak laporan wektu nyata lan mriksa manawa kunjungan pungkasan ditampilake ing laporan kasebut. Yen ora nuduhake, banjur filter sampeyan aktif.

Lalu lintas internal bisa duwe efek banget ing bisnis sampeyan. Iku utamané sing nyaring kanggo alamat IP statis lan dinamis sing tetep aktif kanggo mesthèkaké manawa Google Analytics nyedhiyakake pemahaman migunani ing prilaku pelanggan.

November 29, 2017