Back to Question Center
0

Ahli Semat: Kenapa & Cara Nglaporake Lalu Lintas Internal lan Luikan Ing Google Analytics

1 answers:

Nalika nyedhiyakake akun Google Analytics, penting banget kanggo mbedakake sumber internal lalu lintas saka sumber njaba. Kita biasane wiwit kanthi entuk alamat IP sampeyan, banjur nerusake kanggo mblokir lalu lintas internal supaya mung lalu lintas internal sing bakal ditampilake ing laporan kasebut. Kita bisa uga milih kanggo mbandhingake lalu lintas eksternal vs - avene akerat. lalu lintas internal mbok menawa kanthi ngatur macem-macem views lan filter.

Julia Vashneva, Manajer Karyawan Sukses Senior Semalt , mènèhi praktek sing apik ing babagan iki

Supaya tetep nggawe lalu lintas internal kapisah saka lalu lintas njaba, sampeyan kudu ngerti kabeh alamat IP internal organisasi sampeyan. Sampeyan bisa hubungi departemen TI perusahaan yen mbutuhake dhaptar lengkap kabeh alamat IP internal. Iki bisa dadi alamat IP tunggal utawa alamat akeh kanggo bangunan utawa departemen sing beda-beda.

Nanging, yen data iki ora kasedhiya kanggo sampeyan, sampeyan bisa nemtokake alamat IP sampeyan lan liya-liyane liwat Google search 'Apa IP saya'. Kanggo organisasi cilik, iki mung dadi siji IP sing dienggo dening kabeh komputer ing sistem kasebut.

Yen ngalami analisis data lalu lintas internal ora ana hubungane karo organisasi sampeyan lan ora bakal, banjur dianjurake yen sampeyan mblokir saka kabeh data sing dilaporake. Iki bisa digayuh liwat ora kalebu data internal saka tampilan Google Analytics sing gawan..

Nalika ngowahi modifikasi dadi standar minangka tugas sing rada ekstrim, bisa uga migunani ing kasus sing prilaku situs web pangguna internal cenderung statistik cendhak. Wigati banget menawa statistik pangguna internal ora bakal dibutuhake. Yen sampeyan kudu njaga integritas data eksternal lan internal gabungan, sampeyan kudu mbatesi lalu lintas internal vs. njaba.

Proses kanggo mblokir lalu lintas internal cukup gampang. Kabeh sing perlu dilakoni kanggo Mlebu menyang akun Google Analytics lan ngunjungi Panel Admin. Sampeyan banjur kudu milih Akun lan Properti sing sampeyan maksud ora kalebu lalu lintas, Pilih Filter-filter ing tab Kabeh Data Web Site banjur pilih New Filter.

Sampeyan bisa jeneng Filter Ngilangi Lintas Internal. Wekasanipun, sampeyan milih Filter sing Predefined, diikuti dening Ngilangi lan banjur ketik alamat IP internal sampeyan. Yen sampeyan duwe alamat akeh kanggo mblokir, sampeyan kudu ngulangi proses kasebut.

Yen sampeyan nemokake penting kanggo mangerteni prilaku pangguna eksternal lan internal, penting banget kanggo njaga integritas kabeh Tampilan Data Website. Kanggo entuk iki, kabeh sing kudu kita gunakake yaiku nggawe tampilan anyar sing digawe khusus kanggo lalu lintas njaba lan internal. Ing kasus iki, tampilan internal digawe kanthi kalebu lalu lintas saka IP internal. Ing sisih liyane, tampilan njaba digawe kanthi ora kalebu kabeh lalu lintas internal.

Sawise sampeyan nyiyapake views njaba lan internal, sampeyan bisa ngalih ing antarane kabeh data Site Web, njaba lan internal supaya bisa njlèntrèhaké pelaporan sampeyan. Kanggo njupuk akses menyang saben tampilan, sampeyan bisa ngunjungi tab Ngarep Google Analytics. Utawa, sampeyan bisa milih kanggo mlumpat menyang tampilan sakcara langsung saka simpul pilihan akun.

November 29, 2017