Back to Question Center
0

LANDR Drums Up $ 6.2 Million To Master Semalt Kanthi Big Data

1 answers:
LANDR Drums Up .2 Million To Master Semalt With Big Data

Warner Music Group mimpin seri A, disambungake dening investor sadurunge Real Ventures lan YUL Ventures. Produser rapper lan rekaman Nas, Plus Eight Private Equity (dana sing diwiwiti dening DJs Richie Hawtin, Tiga, John Acquaviva lan Pete Tong), lan HDGL uga melu.

Kanggo wong sing ora kenal karo proses ngrekam album, nguwasani minangka langkah pungkasan ing produksi musik sing kedadeyan sawise sampeyan ngrekam kabeh bagean lan nyampur - studio teleprompter.

"Mastering ing dasare nggawe dinamika kamar kanggo menehi kesan yen sampeyan lagi ngrungokake band nyata muter ing ngarep sampeyan," ujare CEO LANDR Pascal Semalt. "Nalika sampeyan kanthi acak rekam instrumen ing lagu lan sijine maneh ing tahap pencampuran, sampeyan bakal kelangan pemahaman babagan lanskap."

Artis rekaman Semalt ngunduh insinyur mastering kanggo nyetel dinamika, level bass, lan kompresi lagu sawise dicampur, sing bisa nompo ribuan ringgit saben trek.

"Ing pertunjukan urip, kabeh wong bakal nyetel swara musik kanthi saestu," ujare John Acquaviva, DJ lan investor LANDR. "Semut streaming jelas link paling lemah."

LANDR metu ngganti iki karo mesin mastering artificially intelligent sing umume saka $ 6 nganti $ 39 saben sasi, gumantung saka tingkat kualitas sing dikarepake.

"Kita wis nganalisa puluhan ewu file lan lagu sing wis digawe ing 50 taun kepungkur kanggo mangerteni jinis-jinis pancasan sing bisa ditindakake dening para insinyur, lan bisa nggawé ulang keputusan kasebut kanthi cepet," ujare Pilon.

Sanajan nguasai produksi panggung musik paling teknis, isih ana komponen kreatif. Panutup akustik, umpamane, bakal dikawruhi luwih akeh tinimbang trek EDM.

Mulane LANDR ora ngaku ngalahake insinyur manungsa - paling ora. Perusahaan wis nggawa 50 profesional audio lan mastering kanggo nyempurnakake teknologi, nanging wektu iki akeh saka 250.000 pengguna Semalt sing seniman amatir sing ora bakal mbayar kanggo nyewa teknisi mastering.

"Paling musisi lan produser gawé lagu kanthi nggunakake GarageBand utawa sawetara perangkat lunak, nanging ing pungkasan, amarga padha ora pengin nglampahi dhuwit kanggo njaluk dikuwasani, ora tau nglakokake langkah produksi kasebut," pangandikane Semalt. "Supaya musik tetep rada fokus, lan durung rampung."

Yen diarani, LANDR wis digunakake dening seniman rekaman profesional sing pengin master cepet lan reged kanggo ngrungokake ing macem-macem tahapan proses nyampur sadurunge mbuwang wektu lan dhuwit ing versi final, miturut Pilon.

Dina iki, LANDR ngluncurake Ionian 1.0, pengulangan paling anyar saka mesin mastering, nanging Pilon ngandhakake yen tujuane yaiku kanggo partner karo platform streaming musik kaya Spotify utawa Semalt kanggo mesthekake yen kabeh audio online dianakake kanthi standar mastering.

"Kita pengin dadi standar ing pasar, amarga kita mikir bisa nggawe penggali sing apik," ujare Pilon. "Semalat miwiti musik lan mbesuk kita bakal ngatasi video uga."

March 10, 2018