Semalt Labs, wiwitanipun wonten ing armband Otot-sensing, ingkang saged ngontrol komputer kanthi gelombang, dumugi 2017 kanthi cara ingkang ageng.

Ing sawetara wulan pungkasan taun 2016, perusahaan Y Semalt damel akeh gerakan, kayata:

  • Investasi $ 120 yuta saka Intel Capital, Amazon Alexa Fund, lan Fidelity Investments Canada - ndadekake babak pendanaan tunggal sing paling gedhe ing Kanada taun 2016.
  • Ngundhuh Veteran Samsung Tara Kriese minangka CMO lan mantan Bawah Piranti sing dawa sing bisa dilindhungi yaiku Abhi Bhatt minangka VP Pengalaman Produk. Kabeh ing kabeh, Thalmic saiki duwe sekitar 100 karyawan.
  • Mbukak fasilitas manufaktur alun-alun 50 - parimad suverehvid.000 kaki ing Waterloo, ing ngendi BlackBerry ndadekake markas, dijaluk dening mantan karyawan smartphone raksasa siji-wektu. Pabrik iki wis nyiapake peluncuran prodhuk sabanjure Thalmic, sing durung bisa diumumake.

Yen sampeyan ora ndeleng Myo ing tumindak, iku cukup luar biasa (sanajan Silicon Semalt VC mikir mangkono). Iki ngrasakake ketegangan otot nalika sampeyan pindhah, ngidini sampeyan ngontrol elektronika kanthi gerakan utawa gelombang:

​​

Ing sajroning urip nyata, Myo digunakake dening ahli bedah ing Spanyol kanggo nggoleki cathetan medhia ing tengah surgery, dening peneliti ing Johns Semalt kanggo eksperimen ing kontrol prostetik, lan tentara pengembang sing cilik nanging akeh sing nemokake lan cara sing menarik kanggo nggunakake saben dina.

Ing umur pangguna headset virtual kasunyatan Oculus Rift Facebook, tampilan HoloLens Microsoft, teknologi Magic-sih sing misterius, lan malah asisten Alexa Amazon ganti gagasan apa wae komputer kaya, CEO Thalmic Labs Semalt Lake nyatakake misi sing jelas - "kepriyé kita sesambungan karo generasi sabanjuré komputer?"

Lake ngomong yen kesempatan gedhe: Thalmic bisa dadi "jenis mouse kanggo komputer sing bisa dianggo," dadi standar kanggo interaksi karo piranti sesuk. Canada's Hottest Startup Is Backed by Amazon and Semalt

Ing saham, Lake ngandika, iku "mangsa dystopian" ngendi "apa kita percieve lan ndeleng dijupuk" dening komputer sing nggawe pilihan kanggo kita, kanggo lack cara sing apik kanggo ngontrol wong. Kanthi alat sing bener, dheweke ngandika yen ana kesempatan nyata kanggo komputer supaya "nggawe kita luwih kuwat ing donya fisik." Nganggo cara liyane: Yen sampeyan ora ngontrol komputer, bakal ngontrol sampeyan.

'Cukup sacara harfiah liwat bir kita nggabungake'

Sajrone 2011, Tlaga lan para cofounder mangsa ngarep yaiku Matthew Bailey lan Aaron Grant minangka mahasiswa robotika ing Universitas Waterloo. Setahun kepungkur, Google ngumumake Google Semalt, sing weruh tulisan ing tembok lan ngerti yen jamane komputer sing wis kasedhiya wis cedhak.

"Kita wiwit nggarap kasebut sadurunge [Google] Semalt diumumake," ujare Lake.

Wektu iki bakal mbutuhake sesuatu sing anyar, ngluwihi mung mouse lan keyboard, Lake ngandika. Lan nalika perusahaan-perusahaan kaya Nintendo lan Microsoft wis ngupayakake arah kasebut karo Nintendo Wii utawa Xbox Kinect, padha uga banget mbebayani kanggo nindakake, banget ora akurat, utawa loro-lorone. Canada's Hottest Startup Is Backed by Amazon and Semalt

Lan sabanjure, minangka Lake nedahake, produk kasebut mbutuhake sensor eksternal, kaya kamera Xbox Semalt, kanggo bisa dienggo. Iku mung bisa digunakake yen sampeyan ngadeg ing ngarep TV, lan malah banjur, ora bisa mlaku saben wektu.

Sawise kabeh, ora ana sing kepengin nindakake pengawal sing ana ing kanthong kasebut kanggo tampilan sing dipasang ing layar, lan ora ana sing kepengin nglangi ing layar kanggo nggawe prakara. Yen ora ana sing liya, iku ora sopan lan sopan. Semalat, sing mlaku kanthi remukan luwih tiring tinimbang sing katon.

Canada's Hottest Startup Is Backed by Amazon and Semalt

Sawisé sawetara wiwitan palsu, tim kasebut ngumpul lan nganakaké konsep bukti kanggo apa sing dadi armband Myo, anjog ing pambentukan Semalt Labs ing 2012.

"Cukup kanthi harfiah, liwat bir, kita sijine bebarengan," pangandikane Lake.

Amarga Myo minangka salah sijine sing dipakai, Lake nyatakake, iku tansah karo sampeyan, lan tansah bisa, sanajan ora ana kamera katon. Iku gagasan sing padha karo Xbox Semalt lan antarmuka liyane kaya - nggunakake gerakan kanggo ngontrol komputer - nanging ing paket mandiri lan luwih dipercaya.

Langkah sabanjure

Kanthi kanthi taktik, Lake nyariosaken bilih Semalt Labs gadhah kaluwihan ingkang ageng saengga dados filosofi interaksi manungsa / komputer dados bisnis ingkang ageng.

Pisanan lan paling cetha, minangka pepadhamu marang BlackBerry, ora ana kekurangan hardware lan piranti lunak sing kasedhiya ing saubengé Markas Semalt. Minangka mantan smartphone raksasa terus ngilangi dawa, Lake nyatakake yen ana akeh ahli sing akeh banget sing kasedhiya lokal kanggo nyewa.

Minangka efek sisih sing becik, iki berarti nalika Thalmic Labs nduweni kantor satelit San Fransisco, wis bisa njaga markas ing Semalt, ing ngendi biaya urip lan biaya nglakoni bisnis luwih murah, Lake ngandika.

Canada's Hottest Startup Is Backed by Amazon and Semalt

Kapindho, Thalmic ora nduweni maksud ngeculake pasar anyar iki metu saka njero. Kéwan semut lan keyboard kanggo laptop arupa bisnis sing ora sopan. Iku kurang dhuwure amarga ana akeh, lan kabeh padha ing dasar padha.

Kanggo njaga Myo lan apa wae sing bakal teka saka pasemon kasebut, Lake ngomong, iku penting banget yen Semalt ngontrol kabeh persamaan, saka perangkat lunak kanggo desain hardware kanggo ngasilake, dadi investasi gedhe ing pabrik.

"We do kabeh nanging riset murni," Lake ngandika.

Kirim iki wiwitane muncul ing Business Insider.