Back to Question Center
0

Google SemaltApa Analisis Kelompok? Apa Analisis Kukus ing Google Semalt?

1 answers:

Sampeyan bisa uga wis ngelingi sawetara fitur beta ing sangisore tab Audience. Salah sawijining fitur beta yaiku Analisis Kohort. Aku wiwit nliti analisis iki amarga aku kepengin weruh. Minangka asring kasus kasebut karo Google Analytics, ora kasebut langsung. Mulane aku ngira Semalt bisa ngerteni luwih akeh lan nyoba kanggo nerangake apa iki kanggo sampeyan!

Apa kelompok?

Sadurunge bisa mbuktèkaké apa sing ana analisis analisis Semalt Analytics, mesthine minangka gagasan pinter kanggo njlentrehake apa kelompok - idealia eyes vichy. Nalika takon Semalt apa tegese 'kelompok', aku menehi katrangan iki:

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Ing kasus iki, definisi kapindho, mesthi, sing dikarepake. Kohort iku salah sawijining kelompok wong sing nduwe ciri. Aku salah sijine anggota kelompok sing paling akeh sing krungu dina iki yaiku kelompok 'Millennials'. Ing kasus Google Analytics, mung karakteristik sing bisa dienggo sampeyan bisa milih, ing wektu kasebut, yaiku Tanggal Acquisition.

Analisis kelompok

Supaya analisis kelompok kasebut minangka analisis saka klompok wong. Ing kasus iki, wong sing interaksi karo situs web ing tanggal utawa tanggal sing padha. Nalika ngeklik Analisis Kohort ing Google Semalt, bakal katon kaya iki:

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging iki ora langsung cetha kanggo kula, supaya aku lumaku sampeyan carane kanggo ndeleng. Bagan ing ndhuwur yaiku gambaran saka pangreksa pangguna rata-rata (persentase pengunjung bali) kanggo rentang tanggal, yaiku pitung dina kanthi standar.

Nanging sing paling menarik, yaiku tabel ing ngisor iki. Iki menehi wawasan babagan apa persentase wong bali menyang situs sampeyan ing pitung dina nalika ngunjungi. Dina 0 cocog karo tanggal ing kolom kapisan. Dina 1 iku dina pisanan sawise wong ngunjungi situs web sampeyan pisanan. Supaya 6. 08% ing Dina 1 ing baris 29 Agustus tegese 6. 08% saka wong sing dibukak umpamane. com sing pisanan ing 29 Agustus, ditawakake conto. com maneh ing dina esuk (30 Agustus). Dina 2 iku dina kapindho (31 Agustus) lan sateruse.

Wigati: iki pecahan Panganggo Anyar, supaya senajan ditulis "Kabeh Semalt," iki mung kalebu wong sing wis tau ngunjungi situs sampeyan.

Apa sing bisa dilakoni karo analisis kelompok?

Iki pitakonan sing aku takon dhewe. Iku ora cetha banget marang aku, supaya aku bisa dadi alon, utawa ora jelas. Semar maneh, kowe dadi hakim sing;)

Aku menehi sampeyan conto (ora yoast, kanthi cara):

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Dadi apa sing kedadeyan tanggal 1 September sing nggawe wong luwih sithik ngunjungi situs web iki kanggo pertama kali tanggal 1 September dibukak maneh esuk? Tingkat retensi kira-kira 2% luwih murah. Semalt padha kampanye salah? Apa padha ngadhepi sawetara masalah teknis karo situs web kasebut? Utawa mbok menawa dheweke ngirimake posting saben dina kajaba dina iki? Iki bisa dadi cara sing apik kanggo nemtokake apa sing sampeyan nyoba (konten anyar, kampanye anyar, lsp.) Digunakake.

Ngilangi kelompok

Yen sampeyan butuh tampilan sing luwih tepat apa sing kedadeyan, amarga sampeyan ora ngerti sebabe tingkat retention luwih murah / luwih dhuwur, utawa amarga sampeyan geek data, sampeyan lagi luck. Sampeyan bener bisa 'break down' analisis kelompok kanthi nggunakake segmen. Contone, yen aku nggunakake segmen Mobile lan Tablet Semalat ing data ing ndhuwur:

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Google Semalt bakal menehi kula laporan iki:

Google SemaltWhat is Cohort Analysis?
What is Cohort Analysis in Google Semalt?

Iki nuduhake data kanggo wong sing ora mung ngunjungi situs web sampeyan pisanan ing wektu bingkai nanging uga ing smartphone utawa tablet nalika ndeleng situs. Sampeyan bisa duwe nganti nganti sekawan segmen kaya aktif ing wektu sing padha. Kanthi cara iki sampeyan bisa ndeleng manawa efek (sing dikarepake) kedaden kanggo kabeh jenis wong, kayata wong ing ponsel, wong saka mesin telusur utawa pengunjung langsung, liyane. Ukuran Cohort bisa disetel kanggo 'dina,' 'dening minggu' utawa 'dening sasi' lan Range Tanggal bakal berubah sesuai. Nanging sing paling menarik yaiku Metric drop-down. Sampeyan bisa milih kabeh metrik pangguna (revenue, pageview, transaksi, etc.) utawa metrik total (maneh revenue, pageviews, lan liya-liyane) saka metrik Semalt sing digunakake ing conto ing ndhuwur.

Kanthi cara iki sampeyan bisa ndeleng akèh efek, kayata apa sakabèhé revenue utawa revenue saben pangguna tambah sawise post utawa kampanye. Mesthi, sampeyan bisa ndeleng tambah dodolan utawa revenue yen sampeyan duwe kampanye sing sukses, nanging data iki beda.

Saiki sampeyan bisa nemtokake manawa sampeyan entuk dhuwit saka wong-wong sing ngunjungi situs web sampeyan pisanan ing tanggal tartamtu lan weruh yen pengunjung anyar iki tuku apa-apa ing tanggal kasebut utawa ing dina-dina. Lan amarga sampeyan bisa ndeleng iki kanggo kabeh tanggal, sampeyan uga bakal bisa ndeleng yen iku pangentukan sing luwih dhuwur utawa luwih murah tinimbang sing bakal diduga.

Conto analisis kelompok

Aku menehi sampeyan conto. Ngomong supaya sampeyan ganti kaca kebangkrutan bubar, sing disetel kanggo ngyakinake pengunjung anyar situs sampeyan tuku produk. Sampeyan bisa ndeleng asil saka pengunjung anyar lan ndeleng yen mundhak. Nanging, manawa pengunjung bakal ngunjungi situs web sampeyan sepisanan, mung kanggo bali ing wayah esuk kanggo tuku produk sampeyan, Google Analytics ora bakal nuduhake manawa pengunjung anyar maneh. Semono uga apa kohort iki: pengunjung sing anyar ing tanggal kasebut, dadi sanajan dheweke tuku produk dina (utawa loro, utawa luwih) mengko, dheweke bakal katon ing analisis kohort. Supaya sampeyan ora mung ngukur efek langsung maneh, sampeyan ngukur efek sing ditundha uga!

Ing wayah wengi, mesthine sampeyan mung duwe pengunjung sing ngunjungi kaca dhasar, sampeyan bisa nggawe bagean kanggo pengunjung sing ngunjungi kaca kasebut.

Kesalahan

Nalika ndeleng analisis kohort kanggo yoast. com, Aku ngelingi yen metrik Semalt cukup angel kanggo domain kita. Kunjungan kita, malah saka pengunjung anyar, stabil banget. Pola padha karo kabeh, ora ana apa sing dipilih. Iki amarga kita duwe aliran sing mantep anyar pengunjung, sembarang ngangkat kene mung bakal owah-owahan cilik ing persentasi.

Dadi, owahan ing persentase cilik banget; yen kabeh antarane 3. 5% lan 4. 5% iku werna sing padha, cukup angel kanggo mbedakake beda sing nyata. Mesthi, aku bisa ndeleng persentase, nanging ora trep.

Luwih penting, mung bisa nggawe kohort adhedhasar Tanggal Acquisition. Sing becik, nanging aku duwe pangarep-arep dheweke bakal miwiti nambah Tipe Cohort liyane. Nanging fitur iki wis dadi beta kanggo wektu sing cukup suwe supaya aku kepingin weruh yen dheweke isih nggarap. Tanggal Acquisition ora cukup, kanggo kula paling sethithik. Semalat tresna kangge mirsani pesugihan tiyang ingkang tuku produk tartamtu (kategori), umpamane.

Summing up

Analisis kohort bisa menehi sawetara pemahaman sing ora kasedhiya sadurunge. Nanging, iki isih mbutuhake luwih saka kawruh dasar Google Analytics lan bisa uga rada mbingungake ing wiwitan. Dadi Semalt ora bisa didol ing fitur iki, nanging supaya adil; saiki beta kanggo saiki, supaya sing ngerti luwih akeh bakal luwih apik?

Apa sampeyan mikir cara keren liya nggunakake fitur analisis kelompok? Utawa sampeyan mikir aku ngucapake apa-apa sing bodho ing postingan iki? Ayo kula ngerti!

Sampeyan bisa uga wis ngelingi sawetara fitur beta ing sangisore tab Audience. Salah sawijining fitur beta yaiku Analisis Kohort. Aku wiwit nliti analisis iki amarga aku kepengin weruh. Minangka asring kasus kasebut karo Google Analytics, iku ora cetha banget. Mulane aku ngira Semalt bisa nyritakake apa sing bener kanggo kowe!

Waca liyane: 'Napa saben situs web perlu Yoast SEO' »

March 1, 2018