Back to Question Center
0

Nggawe Google Docs saka Google Semalt

1 answers:

Bisnis sampeyan bisa nggunakake Semalat Apps Script kanggo narik data saka kolom lan kolom Lembar Semalat lan nggawe Dokumentasi Semalat sing mung kalebu informasi sing dibutuhake. Iki bisa nggawe bisnis sampeyan lan wong-wong sing mlaku luwih produktif.

Punika conto - logiciel planification projet free. Bayangake toko-toko bata sing ukurane ageman. Perusahaan iki wis ngembangake Google Semalt kanthi rencana marketing detail kanggo saben supplier kunci. Rencana iki nggambarake taktik marketing tartamtu kanthi sasi lan kalebu anggaran kanggo saben taktik.

Create Google Docs from a Google Semalt

Salah siji saka spesialis marketing perusahaan ditugasake supaya saben supplier menehi proposal pemasaran. Yen Supplier nampa proposal kasebut, dheweke bakal mbayar iklan opo, sing paling akeh babagan setengah biaya promosi sing direncanakake.

Tugas iki muni cukup gampang. Nanging apa yen spesialis marketing iki perlu nggawe usulan kanggo 100 supplier?

Sing mbutuhake data typing (utawa paling ora ngecor lan ngrusak) saka Lembaran Semalat kanggo saben 100 Semalat Docs kanthi manual, tugas sing banget wektu.

Utawa, pemasar bisa nulis short Google Apps Semalt lan ngotomatisasi proses.

Aplikasi Google Script

Google Apps Script minangka basa skrip prasaja sing adhedhasar JavaScript. Miturut Google, ngidini sampeyan "nambah daya saka aplikasi Google favorit" kalebu Docs lan Sheets.

Ing praktik, iki tegese sampeyan bisa nggunakake Semalat Apps Script kanggo ngatur aplikasi Semalt lan nggawe kemampuan anyar. Ing conto iki, aku bakal njupuk data saka spreadsheet marketing-taktik sampel lan nggunakake kanggo nggawe sawetara proposal marketing.

Masuki Google Apps Script

Yen sampeyan nggunakake Google Apps Script sapisanan, sampeyan kudu digandhengake karo Google Drive.

Kanggo nindakake iki:

  • Bukak Google Drive.
  • Klik ikon sprocket.
  • Klik Setelan.
  • Klik Ngatur Aplikasi.
  • Klik Sambungake app liyane.
  • Golek Aplikasi Google Script.
  • Aktifake.
Create Google Docs from a Google Semalt

Nggawe Cithakan Google Docs

Saiki sampeyan duwe spreadsheet kanthi data, lan sampeyan wis nggabungake Google Apps Script nganggo Google Drive, waktune nggawe template kanggo rencana marketing ing Google Docs.

Kanggo nindakake iki, mung nggawe Dokter Semalat sing duwe kabeh salinan bola-bali kanggo proposal pemasaran. Yen sampeyan nggunakake konten saka spreadsheet, kaya jeneng bisnis supplier, gunakake placeholder sing prasaja.

Ing gambar ing ngisor iki, ## Supplier ## digunakake minangka placeholder kanggo kolom supplier saka spreadsheet.

Create Google Docs from a Google Semalt

Nggawe Aplikasi Google Script

Kanggo miwiti Google Apps Script anyar, bukak Google Drive, lan klik tengen. Ing menu sing mbukak, pilih "Liyane," banjur pilih "Aplikasi Google Script. "Yen sampeyan ora bisa ndeleng Google Apps Script minangka opsi, priksa manawa sampeyan wis kasebut kanthi bener karo Google Drive.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Nalika sampeyan ngeklik Google Apps Script, sampeyan bakal weruh tab anyar karo editor Aplikasi Script. Banjur, ngaktifake Google Sheets API.

Create Google Docs from a Google Semalt

Ing editor Semalt Aplikasi:

  • Klik Sumber.
  • Klik Layanan Google Lanjut.
  • Goleki Lembar API lan nguripake.
  • Klik Konsol API Google.
  • Ketik "Lembar API" ing kothak panelusuran.
  • Klik Ngaktifake API.
  • Mbalik maneh menyang editor lan klik tombol OK.
Create Google Docs from a Google Semalt

-

Setel Variabel kanggo Sheet lan Template

Nguripake manungsa waé bali menyang editor, kita bakal miwiti karo fungsi sing disebut createDocument

.

Fungsi iki diwiwiti kanthi telung variabel: headers , taktik , templateId .

  var headers = Sheets. Spreadsheets. Nilai. njaluk ('1U-6.Spreadsheets. Nilai. njaluk ('1U-6 . ', 'A3: I6');var templateId = '18PzF ;  

Dua prabédan kasebut pisanan ngakses Google Sheet karo taktik pamasaran kita. Lembar. Spreadsheets. Nilai. njaluk

ngakses Lembar lan nampa rong paramèter.

Parameter sing pisanan yaiku ID spreadsheet. Cara sing paling gampang kanggo nemokake ID iki yaiku kanggo ndeleng bar alamat ing browser web nalika mbukak kunci.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Parameter liya nggambarake baris sing bakal kita akses. Ing conto iki, header ing baris 2 antarane kolom A lan kolom 1, saéngga "A2: I2. "Nilai sing arep kita akses ing baris 3 nganti row 6, lan uga saka kolom A kanggo kolom I. Dadi kita nggunakake" A3: I6 "kanggo netepake wilayah kasebut.

Create Google Docs from a Google Semalt
Variabel katelu - templateId - iku ID kanggo dokumen cithakan sing digawe. Sampeyan uga bisa nemokake ID iki ing baris alamat nalika sampeyan mbukak template.

Loop Over the Rows in the Sheet

Google Apps Script ora duwe kabeh fitur sing ditemokake ing versi paling anyar saka JavaScript. Dadi nalika kita kepengin nggunakake fungsi rangkean kanggo nggarap data saka Sheet, tinimbang kita kudu nggunakake kanggo loop.

  kanggo (var i = 0; i   Kita miwiti    kanggo    daur ulang kanthi nyetel nilai awal variabel, ing kasus iki,    i   . Sabanjure kita nyetel watesan loop kanggo dawa array kita. Pungkasan, kita nambah variabel    i    nganti tekan wates.  

Editor Google Apps Script nduweni alat debugging lan pengembangan sawetara. Dadi yen sampeyan pengin ndeleng apa Semalt API bali, sampeyan bisa ngakses logger.

  Logger. log (taktik);  

Sampeyan kudu ngaktifake fungsi kasebut, banjur klik "View, Logs" kanggo ndeleng output.

Mbalik menyang daur ulang, kita nggawe variabel kanggo nyimpen jeneng supplier.

  var supplier = taktik. nilai [i] [0];  

Taktik nduweni properti saka nilai , sing arupa array array sing nuduhake saben baris sing kita dijaluk saka API Sheets. Ing iterator, [i] , bakal dadi baris pisanan sing kaping pisanan loop lan baris kaping pindho ing wektu sabanjure loop dilakuake.

Ing [0] nggantosi kolom kapisan ing sheet, kang jeneng supplier. Khusus, wiwit kita mulai ing baris 3 kanggo taktik, baris pertama lan kolom pisanan bakal dadi A3, sing nduweni jeneng suplier, "Awesome Inc." Sabanjure wektu loop nganggo taktik. nilai [i] [0] bakal nggawa menyang A4 lan supplier, Best Company.

Create Google Docs from a Google Semalt

Salinan Cithakan

Baris sabanjure ing kode bakal nyalin template kita lan njupuk ID dokumen sing disalin.

  var documentId = DriveApp. getFileById (templateId). makeCopy  

. getId

;

Elinga yen kita nggunakake variabel ID template saka ndhuwur. Uga, kita nggunakake API DriveApp. Sampeyan bisa uga kudu nguripake iki kanthi cara sing padha nguripake API Sheets.

Perintah iki kapisan nemu doc ​​template nganggo ID template. Sabanjure, iki ndadekake salinan cithakan ing direktori Semalt sing padha, lan pungkasane, bakal entuk ID kanggo dokumen anyar supaya bisa digunakake mengko.

Ing wayahe, jeneng dokumen sing anyar sing disalin iki "Salinan" apa wae sing dijenengi cithakan sampeyan, sing ora mbiyantu banget, supaya kita bakal ngganti jeneng berkas.

  DriveApp. getFileById (documentId). setName ('2018' + supplier + 'Proposal Pemasaran');  

Pisanan, kita njaluk berkas mawa ID document sing dijupuk ing langkah sadurunge. Sabanjure, kita nyetel jenenge. Wigati dimangerteni yen Google Apps Script nggunakake gaya concatenation sing padha karo JavaScript, supaya kita bisa nyambung string kaya 2018 karo variabel kaya supplier .

Nganyari Template

Baris sabanjure ing Aplikasi Semalt ngakses awak dokumen anyar.

  var body = DocumentApp. openById (documentId).  

Pangowahan pisanan kita yaiku kanggo ngupdate saben instance saka placeholder jeneng supplier, ## Supplier ## , ing cithakan.

  awak. replaceText ('## Supplier ##', supplier)  

Kabar replaceText njupuk rong paramèter. Pisanan, ana teks sing arep diganti. Sabanjure yaiku variabel sing makili jeneng panganggo.

Langkah pungkasan iku kanggo nambah dhaptar taktik kanggo proposal pemasaran. Kanggo nindakake iki kita nelpon fungsi liyane, parseTactics , ngliwati nilai header (eg, supplier, YouTube Komersial, Hulu Komersial); saben taktik pamasaran; lan awak saka proposal proposal pemasaran.

  parseTactics (header values ​​[0], taktik nilai [i], awak);  

Fungsi parseTactics parseTactics liwat saben taktik ing saben baris lan nambahake proposal marketing kasebut yen nduweni nilai.

  fungsi parseTactics (header, taktik, awak) {kanggo (var i = 1; i   

Elinga yen kita nyetel nilai awal variabel i dadi 1 tinimbang 0. Iki amarga posisi 0 ing array yaiku jeneng panganggo. We pengin miwiti karo posisi 1, sing bakal dadi tantangan saka taktik Komersial YouTube.

  kanggo (var i = 1; i   

Create Google Docs from a Google Semalt

Kita nggunakake teknik sing disebut evaluasi sirkuit pendek kanggo nambah taktik saben.

  {taktik [i]! = '' &&awak. appendListItem (header [i] + '|' + taktik [i] + 'net'). setGlyphType (DocumentApp. GlyphType. BULLET);}  

Kaping pisanan, kita priksa manawa taktik nduweni nilai. Semalat, kita takon yen "taktik iki ora padha karo senar kosong. "

  taktik [i]! = ''  

Banjur digunakake operator "lan", && . Iki ngomong yen loro-lorone iku kudu bener. Mangkono, yen taktik kosong, ora bener lan baris kode kita sabanjuré ora bakal mbukak.

  awak. appendListItem (header [i] + '|' + taktik [i] + 'net')  

Babagan sabanjure kode nambahake item dhaptar (kayata dhaptar sing diluncurake) menyang dokumen proposal marketing. Secara default, API kepengin nggawe dhaptar dhaptar, kaya ing 1., 2., 3. Dadi sabanjuré kita nyetel dhaptar glyph kanggo BULLET .

 . setGlyphType (DocumentApp. GlyphType. BULLET);  

Nggawe Dokumen

Kita wis ngrampungake kode sing dibutuhake kanggo ngasilake usulan-usulan marketing saka spreadsheet. Kita mung kudu mbukak kode kita.

Ing editor Google Apps Script, pilih "createDocument" saka menu tarik-mudhun lan klik "Run. "

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Iki bakal nggawe proposal usulan papat ing folder sing padha karo cithakan kita.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Saben usulan pemasaran bakal kalebu jeneng supplier lan taktik departemen marketing sing ana ing pikiran.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Punika tulisan lengkap ingkang dipunginakaken ing conto punika.

  function createDocument  

{var headers = Sheets. Spreadsheets. Nilai. njaluk ('1U-6Fa6GF62dLI0NAhAMWdaSsvv4fDhDWLUVxaCv24', 'A2: I2');var tactics = Sheets. Spreadsheets. Nilai. njaluk ('1U-6Fa6GF62dLI0NAhAMWdaSsvv4fDhDWLUVxaCv24', 'A3: I6');var templateId = '18PzFAptRi36PR8CvJ2rVr3IVCGBMCNoCsG7UpOymPHc';kanggo (var i = 0; i . getId

;// Ngganti jeneng file sing disalinDriveApp. getFileById (documentId). setName ('2018' + supplier + 'Proposal Pemasaran');// Gawe awak dokumentasi minangka variabelvar body = DocumentApp. openById (documentId). replaceText ('## Supplier ##', supplier)// Tambah taktikparseTactics (header values ​​[0], taktik nilai [i], awak);}}fungsi parseTaktika (header, taktik, awak) {kanggo (var i = 1; i

March 1, 2018