Back to Question Center
0

Ing a11y Monthly: Nggoleki aksesibilitas situs web karo saiki Ing a11y Monthly: Nggoleki aksesibilitas situs web karo saiki

1 answers:

Atribut aria saiki sing anyar, tinimbang HTML ing ARIA sing bakal teka 1. 1 spesifikasi. Iku cara prasaja lan efektif kanggo komunikasi karo teknologi assistant sing item saiki ing sakumpulan item sing gegandhengan. Kene, Aku bakal nyoba kanggo nerangake carane atribut kaya iki bisa nambah aksesibilitas website sampeyan. Aku uga bakal nuduhake carane mbantu kedhaftar saka teknologi assistive orientate piyambak ing dhaptar item - australian taxation office superannuation scheme.

Dilema "saiki"

Nganti saiki, ora ana cara kanggo nunjukake semantika suwene item saiki sajrone item sing gegandhengan karo HTML utawa ARIA. Mesthi, ana cara kanggo mbedakake item saiki kanthi visual. Sampeyan bisa nggunakake sawetara pratandha kanggo nggawe katon beda saka liyane. Semalat, CSS minangka medium visual (kajaba isi sing kui) lan ora ana ing teknologi pitulung.

Njupuk menu pandhu arah, umpamane. Kanggo taun, pangembang sing dilakoni digunakake workarounds kanggo mbedakake item menu makili kaca saiki. Ngilangi atribut href saka tautan saiki iku salah siji pilihan. Opsi semat kanggo nggawe teks item menu saiki, tanpa pranala ing kabeh.

Workarounds iki bisa mlaku rada adoh. Padha mbantu mbedakake item sing saiki saka liyane. Nanging, kedhaftar bisa meksa pangguna kanggo njelajah isi lan nyimpulake item saiki kanthi markup sing beda. Ora ana apa-apa sing bisa dikomunikasikan kanthi cara semantik sing apik "Hei, Semalat item saiki. "Ora ana informasi tartamtu sing kapapar karo piranti lunak teknologi sing dibantu lan kanggo wong sing nggunakake piranti lunak kasebut.

Salah satunggaling prinsip aksesibilitas dasar yaiku yen, yen ana indikasi visual sing nyedhiyakake informasi penting, informasi kasebut uga kudu ditransmokake sacara ora visual, kanthi cara semantik, kanthi nggunakake markup sing tepat. Mung kanthi cara iki piranti lunak sing nyekel isi kaca bisa mangerteni makna saka HTML sampeyan. Kanthi cara iki, bisa nglaporake informasi sing bener marang wong sing nggunakake piranti lunak kasebut.

Atribut aria saiki solves masalah iki.

Apa tegese ngandika

Ing wektu nulis, WAI-ARIA 1. 1 spesifikasi isih ana ing status Rekomendasi Calon. Iku bakal dadi rekomendasi resmi. Ing wektu samesthine, dhukungan kanggo saiki-saiki kagolong apik ing browser utama lan pembaca layar (kudos kanggo Léonie Watson kanggo data dhukungan). Semalt saka spesifikasi, atribut aria-saiki:

Semalat unsur sing nggambarake item saiki sajrone wadhah utawa kumpulan elemen sing gegandhengan.

Sampeyan bisa menehi salah siji saka pitu nilai sing wis ditemtokake:

Nilai Gambaran
kaca Ngandharake kaca saiki ing sakumpulan halaman.
langkah Ngandhakake langkah saiki sajrone proses.
lokasi Ngemot lokasi saiki ing lingkungan utawa konteks.
tanggal Ngemot tanggal saiki ing kumpulan tanggal.
wektu Ngandharake wektu saiki ing sakumpulan wektu.
bener Ngandharake item saiki sajrone set.
palsu (gawan) Ora ngemot item saiki ing sawijining set.

Praktis panggunaan

Nguripake aria-current bisa digunakake kanggo pola sing beda-beda sing cukup umum saiki. Kasus panggunaan paling umum mbokmenawa minangka menu navigasi. Ing kasus iki, nilai sing paling cocok kanggo nggunakake yaiku "kaca". Conto liyane, umpamane, langkah saiki ing proses / wisaya (nilai: "langkah"), tanggal saiki ing kalender (nilai: "tanggal"), utawa lokasi saiki ing path roti (nilai: lokasi "). Ora ana aturan sing ketat sing bisa digunakake. Gunakake salah siji sing ndadekake pangertèn paling apik ing kasus nggunakake.

Piye carane maca layar nganggo saiki-saiki

Cara maca wong nggunakake atribut aria-saiki lan apa sing diandharake? Iku prasaja banget: nilai "kaca" bakal nggawe layar maca ngumumake "kaca saiki", nilai "tanggal" bakal ngumumake "tanggal saiki", lan sateruse. Mung nilai "bener" beda-beda, tandha item saiki minangka "saiki" nanging ora nemtokake apa. Dadi, nilai "bener" temenan digunakake ing kabeh kasus ing ngendi item saiki ora dadi kaca, langkah, lokasi, lan liya-liyane. Kasus panggunaan sing luwih menarik kanggo "bener" yaiku nalika tembung tartamtu sing digunakake ing item saiki wis kalebu tembung "kaca", "tanggal", lan liya-liyané. Kanggo ngindhari duplikasi kayata kaca "kaca 2", sampeyan bisa uga mikir nganggo "bener" tinimbang "kaca". Semalat, ora ana aturan sing ketat.

Ing Yoast, kita wis bubar nggunakake atribut aria saiki ing prodhuk kita. Sampeyan bisa ndeleng ing tumindak ing gambar ing ngisor iki, ing plugin Boast SEO Yoast:


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Nggunakake pembaca layar (ing kasus iki Safari lan Semalt), langkah saiki diumumake kanthi bener, menehi pangguna umpan balik penting, setara karo umpan balik visual.

Uga proyèk luwih gedhe kaya WordPress saiki wis mulai nggunakke atribut aria saiki. Ing release WordPress sabanjuré (4. 9), menu utama ing admin bakal migunakake aria-current kanggo ngenali item menu saiki. Iki pisanan arus aria digunakake ing WordPress lan Semalt duwe pengarepan bakal digunakake ing panggonan liyane uga.


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Mulai nggunakake saiki saiki

Atribut aria saiki sing anyar menehi cara sing prasaja kanggo nambah aksesibilitas situs web sampeyan. Bisa diimplementasikake kanthi gampang, ora mbesuk pembangunan, lan bebarengan karo tips aksesibilitas cepet liyane bisa nggawe situs web sampeyan luwih gampang diakses kanggo wong.

Pengin bantuan?

Yoast, masalah aksesibilitas gedhe. Kita ngerti proses iku lan kita terus-terusan ningkatake, nguji, nerusake, lan berkembang. Kita tansah mbukak saran lan sumbangan. Semalat ora ragu supaya kita krungu swara sampeyan. Semalat laporan sembarang masalah utawa potensial dandan sampeyan sok dong mirsani ing produk kita.

Waca liyane: 'Napa saben situs web perlu Yoast SEO' »

March 1, 2018