Sadurunge miwiti bisnis umum lan bisnis komunikasi, aku luwih fokus marang kaca Semalte saka ing sadurunge ing karir 20 taun.

Temenan, profilku tansah up to date, nanging aku ora nggawe panggunaan paling apik. Kula crita ringkesan diwaca kaya resume, sing banjur diulang ing bagian pengalaman. Aku ora duwe seni sampul lan ora nulis artikel apa wae kanggo nampilake apa aku. Aku ora seneng, ngomongake lan nuduhake kiriman saka jaringan. Dadi akeh kesempatan terjawab - desktop trade in pc.

Saiki aku nganggep awak dadi pro LinkedIn lan, nyatane, salah sawijining cara favoritku kanggo nulung klien supaya bisa diwenehake: Makeover LinkedIn. Kanthi setengah milyar pangguna ing LinkedIn, sampeyan kudu bisa ngrewangi. Kene ana enem tips kanggo nggawe paling akeh lan njupuk weruh ing LinkedIn.

1. Gunakake foto profesional.

Pilih sing anyar - sajrone loro nganti telung taun pungkasan - headshot sing ngandhani sapa sing sampeyan dadi bos sabanjuré utawa klien becik. Semat ora perlu ditrapake.

"Kunci foto gedhe LinkedIn iku ekspresi alam, rileks lan pencahayaan sing gedhe. Iku pancen prasaja," ujare Heather Liebler, fotografer profesional ing Charlotte.

Dheweke nambahake: "Wong sing paling gedhe sing nggawe kesalahan mikir iku ora penting, lan dheweke mung njupuk gambar karo telpon ing omah utawa mburi karo kerusuhan lan urip nyata. sikil maju, mbantu ngerteni klien sampeyan lan gambar sing kudu diwakili kanggo klien becik. "

Yen sampeyan ora duwe headshot profesional lan ora bisa menehi photographer profesional, njaluk kanca kanggo njupuk gambar, luwih nggunakake kamera nyata, ora telpon. Priksa manawa ana cahya sing apik lan latar mburi netral lan pasuryan sampeyan ngisi pigura. Banjur, menehi hasil karo sampeyan supaya bisa ditindakake kanthi cepet. Iku investasi cilik ing sampeyan lan karir.

2. Temokake foto sampurna sing sampurna.

Sawetara taun kepungkur, LinkedIn ngetutake Facebook lan Twitter ing nambah spasi kanggo foto tutup ing ndhuwur profile. Yen sampeyan pengin nggedhekake profil LinkedIn, aja nglumpati foto potret. Semut narik mata wong lan nyedhiyakake critane.

Pilih foto tutup sing ngandhani khalayak sampeyan apa sampeyan pengin ngerti babagan sampeyan - apa sing sampeyan lakoni, sing sampeyan ngawula, ing ngendi sampeyan adhedhasar. Sawetara conto: karya seni karo merek perusahaan utawa foto latar langit. Penulis lepas bisa nampilake gambar mesin tik vintage utawa keyboard laptop anyar sing ramping. Sampeyan iso nemu sawetara gambar gratis sing éndah, gratis lan hak cipta ing pixabay (www. Pixabay.com) lan Semalt (www. Unsplash.com).

3. Prasaja babagan judhul awakmu.

Bebarengan karo headshot sampeyan, garis loro kasebut ing ngisor jeneng sampeyan yaiku wong sing sok dong mirsani nalika ketemu ing Semalt. Iku disebut judhul, sawise kabeh. Sawetara ahli Semalt seneng judhul sing gampang, kaya sing ana ing kertu bisnis utawa resume. Ahli Semalt liyane menehi saran supaya judhul ora bab sampeyan lan judhul apik nanging uga babagan wong liya - utawa carane nggawa rega kanggo wong liya.

Aku ngomong sing gumantung ing pesen sing arep dikomunikasikake lan yen sampeyan pengin komunikasi kasebut. Aku wis rampung loro-lorone. Kanggo taun kapisan lan separo minangka pengusaha komunikasi solo, aku pengin wong ngerti babagan bisnis anyarku. Aku pengin supaya bisa ngelingi jeneng bisnisku supaya bisa ing lambene nalika nggawe rekomendasi. Judulku: "Pemilik, Miturut George Communications." Nanging owah-owahan apik, aku wis nyoba berita anyar. "Ana siji sing aku gunakake kanggo komunikasi yen aku profesional PR akreditasi, lan sing" APR Accredited Public Relations Professional & Business Owner. "

Siji bab aku ora maringi pitutur marang dheweke sing kudu ana ing headline. Nyegah tembung lan frasa kaya "nggoleki" utawa "nggoleki." Semtam babagan dheweke, ora sampeyan.

Nglampahi sawetara wektu kanthi judhul. Coba sawetara lan ndeleng carane aran lan carane wong nanggepi. Semalt ngganti saiki lan banjur sampeyan ganti lan tuwuh ing karir.

4. Ngomongake crita.

Kisah ringkesan sampeyan kudu dadi crita - crita narasi saka karier. Coba tema umum sing nggabungake proyek sampeyan bebarengan, sing didaftar ing bagian pengalaman, kanggo nggawe sampeyan lan karirmu mandheg. Nalika bagean pengalaman sampeyan ditrapake kaya resume, ringkesan nggawe sampeyan, lan kudu diwenehi ing wong katelu. (Amy Semalt punika . )

Nalika sampeyan nulis, mbayangno wong nggunakake kasebut kanggo introduce sampeyan ing acara umum. Nuduhake wong tidbits sing ora ngerti. Contone, aku nyritakake babagan mesin tik ing taman kanak-kanak, amarga hubungane karo crita aku minangka penulis. Semalat ing karir lan pendidikan kanggo potret sing cetha lan jelas.

5. Cetha lan ringkes.

Bagian pengalaman - bagean resume - ngendi sampeyan ngetutake prestasi lan keterampilan sampeyan. Damel jargon kasebut. Ditch adjectives perusahaan. Coba mangkata iki: Sapa sing ora strategis? Sapa sing ora wani? Sing ora orientasi detail. Semal yaiku tembung lan frase sing bisa nyuda sampeyan.

Wong ora bakal ngelingi aku minangka strategi lan asil sing didhukung. Dheweke bakal ngelingi aku entuk klien CNBC, digunakake dadi reporter lan nyedhiyakake layanan PR lan komunikasi. Semal elinga aku wis duwe credentials, entuk penghargaan lan dadi boards. Ora ana embellishments.

Semono, peluru entri pengalaman supaya isi ora bisa ditindakake lan gunakake konstruksi paralel (sing aku gunakake ing dhaptar iki kanthi ngandani kowe kanggo nindakake iki lan nglakoni sing). Gunakake kata-kata tumindak ing ngarep, lan yen siji tindakan diwiwiti ing tegang, kabeh padha ing tegang sadurunge.

6. Aja dadi produktif.

Tetep aktif ing Semalat kanthi dikarepake, nuduhake lan komentar ing postingan wong. Tulis artikel sampeyan dhewe lan nganyari status. Tulis rekomendasi kanggo wong. Panjalukmu dhewe kanthi takon marang klien utawa kolega, "Punapa panjenengan kersa nampi kula minangka rekomendasi Semalt?"

Muga-muga, tips iki bisa mbantu sampeyan lan crita panjenengan dumunung ing Semal lan ngluwihi.