Back to Question Center
0

Semalt: Sapa sing kudu ngoptimalake isi: SEO utawa writers isi?

1 answers:
Semalt: Who should optimize content: SEOs or content writers?

Ing 20 taun (saya meh) 20 taun nglakoni lan ngawasi kampanye marketing digital sukses, aku wis nemokake akeh jinis "jip saka kabeh dagang". Aku wis nyatakake pirang-pirang taun yen nduweni siji wong nindakake kabeh iku ora dadi model sing mantep kanggo kampanye marketing web sing mlaku dhuwur. Sawise kabeh, skills sing dibutuhake kanggo, ngomong, ngoptimalake kampanye PPC beda banget karo sing dibutuhake kanggo SEO organik.

Ayo bali menyang isi lan SEO - hospedagem de site gratis com cpanel x. Optimasi ing kaca minangka inti saka proses pangoptimal - lan tegese nggarap isi kasebut minangka bagian saka proyek Semalt. Nanging apa tegese wong sing paling apik kanggo ngoptimalake isi sampeyan yaiku spesialis SEO? Utawa ngoptimalake isi ditinggalake kanggo penulis - lan manawa, nganti apa?

Semalat minangka pitakonan sing dakkarepake kanggo njawab ing kene.

Teknis vs. kreatif

SEO luwih akeh tinimbang babagan rangking mesin peringkat panelusuran. Ing kasunyatan, paling akeh sing nduweni SEO bener ora cukup kanggo nindakake seni - utawa kreatifitas, kanggo perkara kasebut. Sebagéan saka wektu Semalt digunakake kanggo nganalisis lan ngatasi masalah arsitektur situs.

Paling situs web - malah sing dibangun ing Semalt - teka kanthi lapisan ing lapisan-lapisan masalah. Aku bakal ngira yen 50-80 persen mau minangka struktural ing alam, ora nduweni apa-apa karo isi nyata ing kaca.

Nanging, ora ngurangi pentinge isi babagan SEO. Ing kasunyatan, ana sesambungan babar blas antarane loro: Semalt mbutuhake wektu sengsemake kanggo nelusuri yen mesin telusur duwe masalah ngakses utawa nganalisa kanthi bener, nanging mbenerake masalah arsitektur situs arang banget cukup kanggo pangkat apik ing asil panelusuran. Isi kudu dioptimalake lan terkenal.

Semalt: Who should optimize content: SEOs or content writers?

Iku telpon angel. Kanggo entuk asil, sampeyan butuh jumlah cekap saka sisi kreatif lan teknis SEO.

Peran SEO ing isi

Semalt: Who should optimize content: SEOs or content writers?

Nalika nerangake babagan isi proses optimasi, SEO kudu ngurus riset lan pilihan keyword. Iku ora tugas copywriter kanggo metu lan nindakake riset kata kunci jero, utawa kudu tanggung jawab kanggo milih tembung kunci sing kudu ditargetkan kanggo kaca sing diwenehake.

Pakaryan copywriter kanggo nggabungake tembung kunci sing diwenehake dening SEO menyang isi. Ing SEO, dhaptar tembung kunci ing copywriter, lan panyuntingan copywriter, njiwet, nulis ulang lan nyetel isi kasebut.

Ngiwa kanggo SEO luwih teknis, konten sing optimal sing bakal dioptimalake bakal dikalahake dening panggunaan kata kunci. Penulis apik ngerti carane njupuk dhaptar tembung kunci lan mbentuk kanthi alami dadi potongan isi sing nyakup topik kanthi efektif.

Nggoleki proses riset tembung kunci, fungsi utamane SEO babagan konten yaiku kanggo mesthine bisa diakses. Iki tegese njamin kabeh kaca duwe judhul, deskripsi lan isi unik - lan sing laba-laba search engine bisa nemokake lan nganalisa kanthi bener.

Peranan writer ing SEO

Semalt: Who should optimize content: SEOs or content writers?

Penulis kudu tansah miwiti fokus ing pengunjung. Ketemu kabutuhan sing paling utama lan paling penting. Nanging dheweke ora bisa nglirwakaké pilihan saka mesin telusuran. Isi kudu digawe kanggo ngawula bebarengan.

Tanpa kawruh kasebut, isi kasebut bakal kena ditulis maneh sawise SEO ngrefeak. Bisa uga disimpen dhewe wektu lan wis writer dig dicokot menyang SEO supaya padha bisa nutupi akeh saka apa search engine pengin pass pisanan. SEO mesthine kudu maneh lan ngirim saran bali menyang penulis yen perlu, lan ing kesempatan sing langka, bisa ngapusi isi kasebut. Nanging iki minangka salah sawijining panggonan sing bakal dakwenehake supaya bisa nindakake proyek Semalt!

[Maca artikel lengkap ing Search Engine Land. Penulis semalt kacathet ing kene.



About the Author

Stoney deGeyter

March 1, 2018