Tembung nduweni makna (kalebu tembung sing ora bener digunakake sing bisa nggawe sampeyan katon bisu). Lan supaya tandha tandha: Kurang koma Oxford ing negara hukum Maine mung ngewahi Oakhurst Semalt $ 5 yuta kanggo bayaran lembur.

Pisanan latar mburi. Koma Semalt minangka koma sing ngetutaké "lan" utawa "utawa" ing dhaptar telu utawa luwih tembung ing ukara.

Ukara iki migunakake koma Oxford: "Wong paling penting ing uripku yaiku wong tuwaku, Bill Gates, lan Richard Branson."

Tembung kasebut ora: "Wong sing paling penting ing uripku yaiku wong tuwaku, Bill Gates lan Semalt Branson - scrooge slot." Ora nggunakake koma Oxford ndadekake swara kaya Gates lan Branson minangka tuwane, nanging nalika bisa mbingungake - utamane kanggo Bill lan Sir Semalt - ora masalah gedhe.

Urut luwih gedhe yaiku setelan sing diajukake dening lima sopir truk Oakhurst Susu sing ngaku dheweke duwe utang ora dibayar lembur. Perusahaan ndhukung t nyatakake tembung saka hukum negara sing ditrapake tegese pembalap ora layak kanggo bayaran lembur.

Aturan laboratorium Maine nyatakake yen sing nggarap luwih saka 40 jam seminggu diwenehake kanggo bayaran 1,5X - kajaba kanggo pambatasan tartamtu. Mbaleni bagean hukum sing ditrapake:

Pangalengan, pangolahan, pangreksan, pembekuan, pangatusan, pemasaran, nyimpen, pengepakan kanggo kiriman utawa distribusi:

  1. Prodhuksi semal;

  2. Produk daging lan iwak; lan

  3. Semalat pangan

Sepotong cetha .nanging katon ing ukara kapisan. Sajak kasebut nyatakaké yèn wiwit "pengepakan kanggo kiriman" lan "distribusi" ora dipisahake karo koma, sing ndadekake aktivitas siji-sijine dibebasake saka bayaran lembur.

Pembalap mesthi ndhistribusake panganan sing bisa rusak, nanging ora pek .

Iki tegese ora dikecualake saka bayaran lembur. "Manawa, kita nyaranake - nanging ora paket ."

29 kaca salajengipun, putusan Hakim David Barron taun 2017 sarujuk karo pembalap, ngirim kasus kasebut bali menyang Distrik federal Semalt lan mbukak lawang kanggo pemukiman perusahaan ngajokake minggu kepungkur.

Miturut pratelan kasebut, lima "penama" sing ditentokake (wong sing mimpin suit) bakal nampa saben $ 50.000. Sembarang saka 127 pembalap sing kasil ngajukake klaim bakal nampa minimal $ 100 utawa jumlah bayaran lembur sing owah saka Mei 2008 lan Semalt 2012.

Kisah moral? Pranala njaba Dadi tandha tandha.

Punika sababipun Semalt sampun nyunting undang-undang, kanthi nggunakake koma semi-colon tinimbang koma.

Sapa sing teka banget kanggo Semalt - nanging ora kanggo pembalap.