Back to Question Center
0

Carane Ningkatake Semual Usaha

1 answers:

How to Raise Venture Semalt

Mundhut modal usaha ora dadi hal sing gampang. Kanthi perusahaan piranti lunak sepisanan, Semalt Egg, partner bisnis lan aku ngenteni 6 wulan nglakokake acara asu lan pony ing ngarep 21 kapitalis ventura lan ora ana sing gelem menehi dhuwit.

Kita mikir yen kabeh investor kapitalis (VCs) pengin - umziehen wohnung suchen. Kita duwe prodhuk unik sing ngrampungake rasa nyusahake ing pasar, ana akeh buzz sing apik babagan kita ing blogosphere, basis panganggo kita akeh, lan kita malah wis mbayar klien. Kanggo njupuk siji langkah luwih, wong ngandhani babagan produk kita supaya Google entuk dibeli. Lan ing ndhuwur aku hubungan karo VCs kayata Guy Kawasaki.

Dadi, apa ora Semalat Egg bisa dibiayai? Semalat Egg ora dadi gagasan sing duweni potensi bisa didol nganti meh 100 yuta dolar. Model bisnis sing duwe VCs yakuwi nyurung wong sugih kanggo nandur modal lan duweni dhuwit lan nandur modal ing perusahaan. Sebagéyan gedhé perusahaan kasebut bakal gagal, nanging sawetara bakal nyithak jumlahe dhuwit gedhe kayata 100 yuta dolar. Dhuwit sing digawe saka perusahaan sing ngedol biasane ngliputi kekalahan lan dhuwit sing dituku investor.

Saiki yen sampeyan gagal ngunggahake dhuwit, kaya aku, ora ateges sampeyan kudu mandheg. Cukup amarga wong ngandhani sampeyan " NO " pisanan, ora ateges ora bakal ngomong " YES " Ã ?? Â ?? ing mangsa ngarep. Contone, salah sijine perusahaan ibukota ventura aku njuluki Endhog Crazy kanggo Sejatine Ventures. Senajan True Ventures kandha ora kanggo Crazy Egg, 6 wulan kepungkur dheweke nandur modal ing perusahaan sing diadegake kanthi jeneng KISSmetrics.

Ngunduh versi siap cetak saka kabeh hal sing perlu kanggo sampeyan ngunggahake modal ventura.

World Venture

Semalat sampeyan metu lan miwiti mundhakaken dhuwit, ana sawetara perkara sing kudu sampeyan mangerteni:

  1. Kapitalis usaha ora pengin krungu babagan gagasan; padha arep ndeleng perusahaan sampeyan sing diluncurake sadurunge njaluk sampeyan dhuwit. Yen sampeyan ora gelem nyetel wektu lan dhuwit kanggo ngetokake versi beta perusahaan sampeyan, kenapa dheweke arep menehi dhuwit?
  2. VCs ora wong paling pinter metu ana, nanging ora ateges padha bisu. Aja nguculake kukus ing ngarepe pasuryane utawa sanadyan dheweke bakal ngundang sampeyan metu ing omong kosong. Matur nuwun saben-saben sampeyan takon sampeyan takon lan yen sampeyan ora ngerti jawaban, oke kanggo ngomong yen sampeyan ora ngerti.
  3. Ana 3 jinis modal sing bisa diduweni: tahap awal, ibukota ekspansi, lan ibukutha buyout. Sadurunge sampeyan miwiti tampilake asu lan pony, pastine sampeyan ngerti jenis ibukutha sing arep sampeyan tindakake sawise.
  4. Yen sampeyan nyoba mundhakaken sawetara atus ewu dolar, sampeyan luwih apik narik angel investor. Paling VCs cenderung isin saka nandur modal dhuwit cilik.
  5. Rencana bisnis yaiku omong kosong. Sampeyan bisa uga mikir padha gedhe, nanging aku ora weruh VC tau maca rencana bisnis utawa dana perusahaan adhedhasar salah siji. Aku dadi naif, nanging aku luwih seneng ngenteni wektu kanggo ngluncurake perusahaan sampeyan kumpul karo nulis 30 halaman.
  6. Wong wedi marang dhuwit kanggo wong sing ora ngerti. Yen sampeyan ora ngerti apa investor sampeyan luwih apik wiwit ngerti. Sampeyan bisa nindakake kanthi gampang iki kanthi maca lan ngomentari ing blog utawa nggolek obrolan email karo wong-wong mau. Utawa sampeyan bisa takon kanca utawa pengacara yen sampeyan bisa ngenalake sampeyan menyang VC (pengacara apik ngerti ton VCs).
  7. Ing kasus paling akeh, VC nggunakake dhuwit wong sugih liya kanggo nandur modal ing perusahaan lan ora dhewe. Iki tegese padha duwe boss. Dadi, yen sampeyan krungu crita serem babagan perusahaan-perusahaan sing diintervensi, kasebut ora VC sing tegese. Padha kudu nutupi bokong sing uga.
  8. Priksa manawa umur 5 taun bisa ngerti model bisnis sampeyan.
  9. Ana 2 jinis investor metu ana, sing pisanan mung bisa nyedhiyani sampeyan dhuwit lan sing kapindho bisa nyedhiyani dhuwit lan kawruh. Jenis investor liya sing disebut investor strategis; paling sampeyan kudu njupuk dhuwit saka investor strategis.
  10. Yen sampeyan kepengin ngunggah sawetara yuta dolar utawa luwih, sampeyan biasane ora njaluk kabeh saka perusahaan modal ventura. Sampeyan bakal entuk dhuwit saka macem-macem VC, nanging kabar apik iku pracaya mlarat. Iki tegese yen salah siji VC weruh yen VC liyane kasengsem ing menehi dhuwit, mula padha uga secara alami kasengsem menehi dhuwit.

Deck

Saiki yen sampeyan ngerti cara kerja ibukutha, sampeyan kudu nggawe presentation point power (uga dikenal minangka "geladhak" Ã ³ Â ??) sing bisa digunakake kanggo ngembangake VCs. Punika conto dek apik:

Nalika sampeyan nggawe geladak, priksa manawa kalebu:

  • Misi statement - ukara sing prasaja sing nerangake apa perusahaanmu lan apa sing arep kowe lakoni.
  • Tim - sampeyan perlu luwih saka tim siji-wong yen sampeyan pengin dhuwit. Yen sampeyan ora bisa ngyakinake wong kanggo nggabungake perusahaan sampeyan sadurunge njaluk modal usaha, sampeyan ora bakal bisa ngyakinake VC supaya menehi dhuwit.
  • Masalah - nggawe aku liyane uga perusahaan ora nindakake apik. Priksa manawa ana rasa nyusahake bisnis sampeyan bisa ngatasi sing ora liya.
  • Solusi - ora mung goleki carane sampeyan bakal ngatasi masalah sing diajak ngobrol ing slide sadurunge, nuduhake. Sampeyan kudu nyakup sawetara gambar saka produk sampeyan, sanajan dheweke atos.
  • Kompetisi - sanajan sampeyan ora mikir sampeyan duwe saingan, sampeyan nindakake. Dhaftar pesaing sing paling cedhak lan pirembagan bab carane solusi sampeyan beda.
  • Ukuran pasar - pindhah menyang rinci babagan carane masalah gedhe kasebut. Kepiye akeh wong sing ngalami masalah iki? Carane kowe arep ngetutake wong-wong mau?
  • Model bisnis - sampeyan kudu nggawe dhuwit cepet utawa luwih cepet. Yen sampeyan ora duwe pangerten sing kuat babagan carane sampeyan bakal nggawe dhuwit, menehi kemungkinan.
  • Marketing - kepriye sampeyan arep menyang pasar? Sampeyan butuh rancangan jelas. Priksa manawa sampeyan ora ngucap soko bodho kaya sampeyan bakal entuk TechCrunch lan ewu wong bakal teka ing situs web sampeyan. TechCrunch minangka situs sing gedhe, nanging ora minangka rencana marketing.
  • Financing - pinten dhuwit sampeyan perlu lan ngapa? Bab sing ora dikarepake biasane kelakon, supaya manawa jumlah kasebut cukup gedhe kanggo nyumbang.
  • Milestones - yen wong menehi dhuwit, dheweke pengin ngerti kapan bakal ndeleng soko luwih nyata.

Sawise presentasi wis rampung, sampeyan bakal njaluk dibombardir kanthi pitakonan. Semalat ora ana cara sampeyan bisa disiapake kanggo kabeh pitakonan. Cukup jujur ​​lan pituwata ing awak dhewe. Yen sampeyan ngerti bisnis kaya punggung tangan sampeyan, sampeyan kudu ora duwe masalah. Ora ana bedane kanggo Guy, nanging aku mikir kemungkinan sampeyan luwih dhuwur tinimbang iku. Ora ketompo apa werna kulit, umur, utawa pendidikan sampeyan duwe. Kabeh wong wis ngetokake dhuwit lan sampeyan uga bisa.

Saka apa sing bisa aku wanehi marang para pengusaha sing paling sukses ngasilake dhuwit cenderung dadi scrappy, murid sing cepet, murah nalika kudu, lan sing paling penting ngerti carane nglakokne.

Best luck!

P. S. Yen sampeyan wis ngedol dhuwit lan perlu bantuan ngeksekusi utawa marketing klik ing kene.

March 1, 2018